Ritka érdekességekkel mutatkozik be az Erdélyi Kopó

Tagszervezetünk, az Erdélyi Kopóért Kh Alapítvány sikeres pályázóként a Hungarikum Kutyafajták Országos Szövetsége támogatásával készíthette el legújabb szakmai kiadványát. A munka a hungarikum erdélyi kopó történelmébe kalauzolja el az olvasót. A fajta igen kis egyedszámú és alig ismert hazánkban. Fontos érdekes, de egyben színvonalas népszerűsítő kiadványokkal felhívni a figyelmet eme ősi, a magyarsággal korai idők óta együtt vadászó, nemes kiállású, intelligens kutyára.

A kopó fáradhatatlan és eltökélt. Erős és megbízható. Az erdélyi kopó népünk vadászati kultúrájának eleven részese és hazánk történetének, kultúrtörténetének pedig nélkülözhetetlen eleme. A most megjelent hiánypótló munka először kerül a nagyközönséghez. Az általános történeti leírásokon felül olyan egyedi információkat is tartalmaz, amelyeket a szerző saját kutatásai alapján először és kizárólag ebben a kiadványban közöl.

Bödők Gergely történész, kutató, az Alapítvány tagja készítette az anyagot, amelyet a szervezet elnöke, Szilágyi Márta rendezett sajtó alá. A színes, képekkel tűzdelt paperback kiadvány folyamatosan elérhető az Alapítványnál, vagy a HUKOSZ Titkárságon is postai utánvéttel, elektronikus levélben megrendelhető.