HUKOSZ-MAGYAR EBFAJTÁK SZÖVETSÉGE NYÍLT SZAKMAI HÉTVÉGÉJE A MAGYAROK ORSZÁGOS GYŰLÉSE KERETÉBEN, 2023.08.11-13., ÓPUSZTASZER

Idén Ópusztaszeren tartjuk meg a MOGY keretében szakmai hétvégénket. A rendezvény nyitott, ingyenes és illeszkedik a fesztivál programjába. A belépés a fesztivál belépővel lehetséges. Egy ismeretterjesztő sátrunk és számos előadásunk lesz. A programjaink így az alábbiak szerint alakulnak:  

MOGY2023

2023.08.11-13-ig standot tartunk fent, amelyet a Közös ügyünk az Állatvédelem, az IM Állatvédelmi Kormánybiztosi Hivatal és az Állatorvostudományi Egyetem – Állatvédelmi Központtal közösen üzemeltetünk majd. Játékos vetélkedők és kézműves foglalkozások ismertetik meg az állatvédelem aktuális témaköreit és a hungarikum kutyafajtákat az érdeklődőkkel. A legleleményesebbek, a legügyesebbek értékes ajándékokkal gazdagodhatnak! 

Szakmai tanácsadást és ingyenes jogsegélyszolgálatot is kínálunk a vasárnapi napon, Dr. Lóki Katalin állatvédelmi szakjogász segítségével. Ez a helyszínünk minden nap 09:00-18:00-ig lesz látogatható a fesztivál területén belül.

Közben: pásztortermékek vására – juhsajtok, juhgomolya, orda, stb.

2023.08.13., vasárnapi előadások
MOGY Előadói nagysátor:
12:00-13:00 Hajnal Gyöngyi (HUKOSZ-Magyar Ebfajták Szövetsége alelnök, Hunnia Kuvasz Egyesület ETSZ elnök)
KRÓNIKÁS HAGYOMÁNYUNK ATILLÁJA ÉS A MAGYARSÁG KUTYÁI
vetített képes előadás

14:00-15:00 Hajnal Gyöngyi, Szikszai István (juhász), Dani János (juhász), Dr. Halász Péter László (HKE ETSZ alelnök, állatvédelmi szakjogász)
JÓ PÁSZTOROK HAGYATÉKA - PÁSZTORTUDOMÁNY A NAGYRAGADOZÓK ELLENI VÉDELEMBEN, A NAGYRAGADOZÓK VÉDELMÉBEN
kerekasztal beszélgetés

Nagyszínpad:
13:00-14:00 Hajnal Gyöngyi, Dr. Wladár Sándor (állatorvos, MÚSZ elnök, olimpiai bajnok úszó), Czene Attila (HKE ETSZ alelnök, HUKOSZ-MESZ alelnök, olimpiai bajnok úszó), Dr. Halász Péter László (HKE ETSZ alelnök, állatvédelmi szakjogász)
HUNGARIKUM KUTYAFAJTÁK VÉDELME ÉS AZ ÁLLATVÉDELEM ALAPVETŐ KÉRDÉSEI
KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS

(Változás jogát fenntartjuk!)